2017 Jingle Cross Festival Schedule

Musco Friday Night Lights, September 15th, 2017

 
  Muscojpg
USA Cycling and UCI C1 EventStartTimeEntry FeeAwardsSponsor 
COURSE OPEN 10:00 AM 75 min - -  
Goldfinch Cyclery Single Speed 11:15 AM 35 Min $45 $200/4 GoldFinch
Alpla Master Men 65+ 11:15 AM 35 min $45  $200/4  
World of Bikes Fat Tire Division 11:15 AM 35 min $45  Merchandise/3 worldofbikes
Beaverdale Bicycles Women Open Age 44 and Under 12:00 PM 40 min $45  $200/4 BeaverdaleBicyclesLogo 200
Master Women 45+ 12:00 PM 40 min $45  $200/4  
U.S. Bank Master Men 60-64 12:00 PM 40 min $45  $200/4  
Bikes To You Junior Boys 9-12, 13-15, 16-18 1:00 PM 25 min $20  Trophies b2y logo
Hills Bank Junior Girls 9-13, 14-18 1:00 PM 25 min $20  Trophies  
Women Cat 1,2 1:45 PM 40 min $45  $200/4  
Dwell Home Furnishings Women Cat 3 1:45 PM 40 min $45  $200/4 DwellLogoNew200
Velorosa Women Cat 4 1:45 PM 40 min $45  Merchandise/3 velorosa
Women Cat 5 1:45 PM 40 min $45  Merchandise/3  
Course OPEN 2:30 AM 30 min      
Men Cat 4, Under 35 3:00 PM 40 min $45  Merchandise/5  
World of Bikes Men Cat 4, 35 and Over 3:00 PM 40 min $45  Merchandise/5 worldofbikes
Bike World Men Cat 5, Under 35 3:00 PM 40 min $45  Merchandise/5 bikeworld
Men Cat 5, 35 and Over 3:00 PM 40 min $45  Merchandise/5  
Sugar Bottom Bikes Master Men 45-49 4:00 PM 40 min $45  $200/4 SBBLogosquare 100
Nick's Cycle and Fitness Master Men 50-54 4:00 PM 40 min $45  $200/4 nicks
Riverside Cyclery Men Open Age 39 and Under 5:00 PM 40 min $45  $200/4 Riversidecyclery300
Pony Shop Master Men 40-44 5:00 PM 40 min $45  $200/4  
Healthy Habits Master Men 55-59 5:00 PM 40 min $45  $200/4 HealthyHabits stacked print300border
Geoff's Bike and Ski Men Cat 1,2 6:00 PM 40 min $45  $200/4 Geoffs 100
Men Cat 3, Under 35 6:00 PM 40 min $45  $200/4  
Rasmussen Bike Shop Men Cat 3, 35 and Over 6:00 PM 40 min $45  $200/4 Rasmussenl 100
COURSE OPEN 6:45 PM 30 min - -  
UCI Elite Women - C1 7:15 PM 40-50 min $55  UCI C1  uci logo detail
UCI Elite Men - C1 8:30 PM 60 min $55  UCI C1  uci logo detail

 

Champion System Saturday, September 16th, 2017

 
champ sys jpeg
USA Cycling and UCI C1 Event Start Time Entry Fee Awards  
COURSE OPEN 10:00 AM 30 min - -  
Bikes To You Junior Boys 9-12, 13-15, 16-18 8:00 AM 25 min $20  Trophies b2y logo
Hills Bank Junior Girls 9-13, 14-18 8:00 AM 25 min $20  Trophies  
Goldfinch Cyclery Single Speed 8:45 AM 35 min $45  $200/4 GoldFinch
Alpla Master Men 65+ 8:45 AM 35 min $45  $200/4  
World of Bikes Fat Tire Division 8:45 AM 35 min $45  Merchandise/3 worldofbikes
U.S. Bank Master Men 60-64 9:40 AM 40 min $45  $200/4  
Beaverdale Bicycles Women OPEN age 44 and Under 9:40 AM 40 min $45  $200/4 BeaverdaleBicyclesLogo 200
Master Women 45++ 9:40 AM 40 min $45  $200/4  
Men Cat 4, Under 35 10:40 AM 35 min $45  Merchandise/5  
World of Bikes Men Cat 4, 35 and Over 10:40 AM 35 min $45  Merchandise/5 worldofbikes
Men Cat 5, Under 35 10:40 AM 35 min $45  Merchandise/5  
Bike World Men Cat 5, 35 and Over 10:40 AM 35 min $45  Merchandise/5 bikeworld
Women Cat 1,2 11:35 AM 40 min $45  $200/4  
Dwell Home Furnishings Women Cat 3 11:35 AM 40 min $45  $200/4 DwellLogoNew200
Velorosa Women Cat 4 11:35 AM 40 min $45  Merchandise/3 velorosa
Women Cat 5 11:35 AM 40 min $45  Merchandise/3  
Course Change to World Cup 12:15 PM 15 min - -  

UCI World Cup Course Inspection

12:30 PM

60 min

-

-

 uci logo detail

Telenet UCI World Cup of Cyclocross Pre-Ride (World Cup athletes only)

1:30 PM

120 min

-

-

 
Course Change back to USAC/UCI C2 3:30 PM 15 min - -  
Course OPEN 3:45 PM 30 min      

Telenet UCI World Cup Rider Confirmation

4:00 PM

75 min

Montgomery Hall

 
Sugar Bottom Bikes Master Men 45-49 4:15 PM 40 min $45  $200/4 SBBLogosquare 100
Nick's Cycle and Fitness Master Men 50-54 4:15 PM 40 min $45  $200/4 nicks

Telenet UCI World Cup Team Manager Meeting

5:15 PM

60 min

Montgomery Hall

 
Riverside Cyclery Men's OPEN Age 39 and Under 5:15 PM 40 min $45  $200/4  Riversidecyclery300
Pony Shop Master Men 40-44 5:15 PM 40 min $45  $200/4  
Healthy Habits Master Men 55-59 5:15 PM 40 min $45  $200/4 HealthyHabits stacked print300border
Geoff's Bike and Ski Men Cat 1,2 6:15 PM 40 min $45  $200/4 Geoffs 100
Men Cat 3, Under 35 6:15 PM 40 min $45  $200/4  
Rasmussen Bike Shop Men Cat 3, 35 and Over 6:15 PM 40 min $45  $200/4 Rasmussenl 100
COURSE OPEN 7:00 PM 30 min - -  
UCI Elite Women - C2 7:30 PM 40-50 min $55  UCI C2  uci logo detail
UCI Elite Men - C2 8:45 PM 60 min $55  UCI C2  uci logo detail

 

 

Telenet UCI Cyclo-Cross World Cup Day, September 17th, 2017   UCI WC CX Telenet logos IOWACITY rectangle

Event Start Time  
Clif Jingle Cross Gravel Grinder and Fondo 7:30 AM - clif 300
Course Open 9:00 AM 60 min  
Cyclocross Time Trial 10:15 AM    
Cyclocross Relay Race - Men 11:00 AM

4 lap race 

1 lap/rider

 
Cyclocross Relay Race - Co-ed (2 men - 2 women)  11:01 AM
Cyclocross Relay Race - Women 11:02 AM
Grinch's Kids Race: 18 mo - 3 yr 11:45 AM 2 min  
Grinch's Kids Races: 3 yr - 5 yr 11:47 AM 2 min  
Grinch's Kids Races: 5 yr -9 yr 11:50 AM 10 min  
MidWestOne Bank Grinch'sSingle Speed Speedo Spectacular 12:05 PM 10 min MWO FullColor Vert200

UCI World Cup Course Training for World Cup Athletes Only

12:30 PM

90 min

 
Maxx's Doggy Cross 12:45 PM 5 min  
Northtowne Cycle and Fitness Krumpit Klimb KOM 1:00 PM 3 attempts NTLogo Color 200

Telenet UCI Cyclo-Cross World Cup - Jingle Cross/Iowa City - Women's World Cup

2:00 PM

40-50 min

 
Women's Telenet UCI Cyclo-Cross World Cup - Jingle Cross/Iowa City Awards 3:00 PM 15 min uci logo detail

Telenet UCI Cyclo-Cross World Cup - Jingle Cross/Iowa City - Men's World Cup

3:30 PM

60 min

 
Men's Telenet UCI Cyclo-Cross World Cup - Jingle Cross/Iowa City Awards 4:40 PM 15 min  uci logo detail
Telenet UCI Cyclo-Cross World Cup Jingle Cross - Iowa City Press Conference 5:00 PM 45 min  

Grinch's Post Party

7:00 PM

11:00 PM

Grinchxx